Arbejde i Spanien.

Lige et feedback om en af de opgaver jeg har været på her for nyligt – nemlig besøg hos en kunde i Bilbao.

Lidt forhistorie: Kunden laver løsninger til transport sektoren (tog, fly med mere) og er en del af en større international koncern.

Kunden er på udkig efter en standard løsning / økonomi system – der i første omgang burde dække deres behov, og kampen står mellem Tyske SAP og Microsoft Dynamics AX.

Vores opgave gik ud på at sikre kunden en præsentation og en workshop, hvor vi skulle afdække deres behov og løsninger – således at et endeligt tilbud kunne gives dem. Desværre så det fra vores side ud som om at kundens rådgivere allerede havde besluttet at SAP skulle være løsningen.

Hvorvidt SAP eller Microsoft er den bedste løsning er sådan set sagen uvedkommende – hvad der er problemet, er at de færreste virksomheder faktisk sætter sig ned og overvejer deres behov; før de afgrænser feltet / mulighederne.

I denne opgave havde kunden et eksisterende system; dog ikke et system der var kendt som den bedste løsning på markedet – men et system som dækkende op omkring deres arbejdsgange. Kundens (eksterne) konsulenter havde allerede afgrænset feltet til at være SAP og en anden – og de valgte Microsoft.

Vores session var bare en undskyldning for at bortvælge et alternative, og gå efter det der regnes for den sikre vej. Vi fik aldrig at vide, med hvilken grund de havde bortvalgt deres eksisterende løsning og se bort fra mulighederne for opgradering.

Hvorfor er det så svært og ofte dyrt at vælge og implementere nyt ERP-system?

Konsulentvirksomheder står i kø for at lovprise grundige for analyser og behovsafdækning, som skal sikre valget af den helt rigtige løsning. Og alligevel oplever vi projekter, som kører i helt ud i skoven.

Problemet er, at vi forsøger at skyde gråspurve med atomvåben, og at vi anvender en model, som er stort set uændret, siden tidernes morgen.

Næsten 80 procent af vores anstrengelser i et ERP-projekt bruges stadig på først at bibringe kunden, hvad han har i forvejen. Og energien er ofte brugt og pengepungen tom, når frugterne af de få nye muligheder skal høstes.

Jeg glæder mig til at høre afslutningen på denne sag, og håber da at kunden får en god løsning til deres hverdag. Deres projekt team gav os dog ikke indtrykket at have lyst til at tænke nye tanker; de ville have en fjer i hatten med et succesfuldt SAP projekt, uden hensyn til hvad der kunne være af muligheder.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s